Najtańsze ubezpieczenie samochodu

Rozmowy o ubezpieczeniach komunikacyjnych.

Najtańsze ubezpieczenie samochodu

Postprzez Ja1 » Śro Sty 13, 2010 1:33 pm

Szukam właśnie najtańszego ubezpieczenia OC, czy może ktoś doradzić jakieś towarzystwo ubezpieczeniowe ?
Ja1

Dołączenie: Nie Sty 10, 2010 2:13 pm

Re: Najtańsze ubezpieczenie samochodu

Postprzez admin » Śro Sty 13, 2010 1:46 pm

Cena składki ubezpieczeniowej w przypadku OC może być bardzo różna więc trudno coś doradzić nie znając szczegółów.Na wysokość składki wpływa min. wiek, zniżki bądź zwyżki, data uzyskania prawa jazdy i wiele innych.
Proponuję porównać oferty w naszej porównywarce: http://www.tanie-ubezpieczenie.eu
admin
Administrator

Dołączenie: Pon Gru 21, 2009 8:45 am

Postprzez Danko » Śro Sty 13, 2010 2:13 pm

Ja najtańsze ubezpieczenie znalazłem wysyłając do kilku (kilkunastu ?) agentów maile z prośbą o przesłanie ofert.Istnieje też coś takiego jak Oferteo.pl gdzie można złożyć swoje zapytanie a zainteresowane agencje ubezpieczeniowe nam wysyłają ofertę.
Danko

Dołączenie: Śro Sty 13, 2010 2:10 pm

Postprzez tombek » Pią Sty 22, 2010 1:44 pm

ja nie wiem czy najtansze ubezpieczenie to wlasciwy kierunek..
tombek

Dołączenie: Pią Sty 22, 2010 1:44 pm

Postprzez Ja1 » Sob Sty 23, 2010 4:23 pm

Jeśli chodzi o ubezpieczenie OC to różni się ono jedynie ceną, cala reszta jest gwarantowana ustawowo.Ale jeśli ma być tez AC to już inna bajka.
Ja1

Dołączenie: Nie Sty 10, 2010 2:13 pm

Postprzez admin » Śro Lut 10, 2010 12:58 pm

admin
Administrator

Dołączenie: Pon Gru 21, 2009 8:45 am

Postprzez Majka » Czw Lut 18, 2010 11:28 am

Ja się przekonałam na własnej skórze że warto szukać tańszego OC.Dwa lata temu kupiłam sobie autko no i trzeba było je ubezpieczyć.Pokierowałam się reklamą :evil: i kupiłam OC w 12 ratach.Jak po miesiącu przypadkowo posprawdzałam inne oferty to mi włosy dęba stanęły bo dowiedziałam się ile przepłacam.Ale cóż człowiek uczy się na błędach.
Majka

Dołączenie: Czw Lut 18, 2010 11:22 am

Postprzez Tomek47 » Czw Kwi 01, 2010 10:10 am

DLA UBEZPIECZAJĄCYCH AUTO - KOD ZNIŻKOWY AXA

Podając nr mojej polisy

BA1599526/00

uzyskasz zniżkę 50zl na ubezpieczenie OC Twojego samochodu, lub 100zl za pakiet OC/AC

Wybierz opcję:

*Nie jestem klientem. Chce powołać się na numer polisy Klienta AXA*

bądź:
- zadzwoń: 19522 - bezpłatna infolinia

Dzwoniąc ważne jest abyś także podał, że chcesz się powołać na nr polisy znajomego
BA1599526/00 bo tylko wtedy dostaniesz zniżkę.

AXA obdarowuje obydwie strony. Ty otrzymasz zniżkę przy zawieraniu polisy a ja bon.
Ostatnio edytowany przez Tomek47 Pon Sie 23, 2010 1:27 pm, edytowano w sumie 3 razy
Tomek47

Dołączenie: Czw Kwi 01, 2010 10:03 am

Postprzez Tombian » Pią Kwi 02, 2010 5:46 pm

Ale ta AXA się reklamuje, żeby nie powiedzieć spamuje. Na które forum nie wejdę to ten sam tekst podaj kod, itd.
Tombian

Dołączenie: Pią Kwi 02, 2010 5:44 pm

Postprzez grzegorz » Pią Maj 14, 2010 12:46 pm

admin napisał(a):Cena składki ubezpieczeniowej w przypadku OC może być bardzo różna więc trudno coś doradzić nie znając szczegółów.Na wysokość składki wpływa min. wiek, zniżki bądź zwyżki, data uzyskania prawa jazdy i wiele innych.
Proponuję porównać oferty w naszej porównywarce: http://www.tanie-ubezpieczenie.eu

To prawda, że bardzo duzo indywidualnych czynników wpływa na kwotę składki, dlategoteż wszystkie porównywarki zamieszczone na Internecie dają jakąś zbliżoną kwotę składki, ale nigdy konkretną. Najlepiej bezpośrednio udać się do ubezpieczyciela. Jeśli jesteś kierowcą, który ma od min.5 lat prawo jazdy to warto wyrobić sobie legitymację SKiP (Stowarzyszenie Kierowców i Pasażerów). SKiP wynagradza bezpiecznych kierowców w postaci zniżek na OC AC Towarzystwach Ubezpieczeniowych, proponuje najlepsze Assistance na rynku.

http://www.blog.mistrz-kierownicy.com.pl
grzegorz

Dołączenie: Pią Maj 14, 2010 12:28 pm

Następna

Powróć do Ubezpieczenia komunikacyjne:

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość